Thursday 14 October 2010

Що каже цибуля?

Ще в давні часи одному хворому, котрий страждав сильними нападами нирковокам'яної хвороби, лікарі призначили дієту без гострих страв. А пацієнт увесь час просив цибулі. Родичі, вважаючи це примхою хворого, не наважувались порушувати заборону лікарів. Випадок той закінчився трагічно.

Прохання ж хворого дати йому цибулі не виходило рідним з голови. Хтось із них узяв та й опустив у сік цибулі каміння, знайдене в нирках. Важко описати потрясіння близьких, коли вони побачили, що сік цибулі розчинив те каміння...



Двадцять років тому ця розповідь викликала у мене скептичну посмішку, та в пам'яті залишилася.

Через деякий час я стала детальніше цікавитися властивостями цибулі. І дізналася, що цей овоч — родич часнику, морської цибулі, алое, чемериці, воронячого ока, а всі вони, як відомо, мають цілющі властивості.

Колись у часи хрестових походів за вісім цибулин можна було виміняти полоненого. Дуже цінували цибулю як ліки і наші предки.

А як дивиться на цю золотаву кульку сучасна наука? Виявляється, теж з повагою. Адже цибуля містить фітонциди — речовини, що затримують дію хвороботворних бактерій або й зовсім знищують їх, — значну кількість вітамінів, сірку, кальцій, калій, залізо, цинк, стронцій, ефірну олію.

1 comment:

Haiden Hays said...

Після тривалого процесу співбесіди з іпотечними кредиторами ми в кінцевому підсумку запропонували пана Педро Джерома про позику в його пропозиції іпотечного кредиту. Як перший покупець житла, він чудово допоміг нам отримати іпотеку, надавши чудові поради та завжди піклуючись про наші інтереси. Я б безумовно рекомендував кожному, хто купує будинок або шукає кредитора з позитивною позикою для фінансування своїх потреб або бізнесу, використовувати пана Педро Джерома та його команду для будь-якого виду позики. Я обов’язково скористаюся ними знову в майбутньому. Ви можете зв’язатися з кредитним офіцером Педро Джеромом за електронною поштою: pedroloanss@gmail.com або через WhatsApp: WhatsApp: +1-8632310632 Удачі.

Post a Comment